Forsiden
Atlasset
Bygninger
Bymiljøer

Registrering af bevaringsværdige bygninger

Som led i atlasarbejdet er ca. 15.000 bygninger opført før 1970 blevet registreret. Bygningerne er besigtiget udefra og vurderet blandt andet ud fra arkitektur, kulturhistorie, miljømæssige forhold, originalitet og tilstand. På baggrund af disse vurderinger er bygningerne blevet tildelt en bevaringsværdi i form af karakterer mellem 1 og 9, hvor 1 angiver den højeste bevaringsværdi.

Bygningerne inddeles i tre kategorier mht. bevaringsværdien: Bevaringsværdier for bygninger
Karakter 1-3 Høj bevaringsværdi Market med mørk rød farve
Karakter 4-6 Mellem bevaringsværdi Market med lys rød farve
Karakter 7-9 Lav bevaringsværdi Market med blå farve
Bygninger som ikke har kunnet identificieres eller fremstår som opført efter 1970 er ikke tildelt en bevaringsværdi. I figuren til højre ses fordelingen af de bevaringsværdier de registrerede bygninger i Gentofte Kommune har fået. Klik på figuren eller tryk her for yderligere information om bygningsregistreringen og karaktergivningen.

Bevaringsværdier for de enkelte bygninger kan i det digitale atlas findes på to måder:

Søgning på adressen Søgning via kort
Adresseopslag er den hurtigste måde at finde oplysninger om bygninger, hvis adresse man kender. Søgningen viser alle registrerede bygninger på adressen. Opslag via kort gør det muligt at "gå på opdagelse" blandt samtlige registrerede bygninger i kommunen og finde oplysninger om disse. Søgningen viser en bygning ad gangen.
 
 
Atlas over bygninger og bymiljøer